Vence, St. Paul de Vence & Tourettes sur Loup


Vence, St. Paul de Vence og Tourrettes sur Loup

Den lille efterhånden temmelig berømte by, Vence, lidt nord for Nice har mange kvaliteter. Men det er vel primært for to ting, den er "blevet til noget". Hvis det ikke var for den lille middelalderby, og hvis det ikke var, fordi Matisse i sine sidste år valgte Matisse kapellet som sit livs afslutningsværk. Det tog fire år, før han som 82-årig i 1951, stærk svækket af sygdom, kunne afslutte arbejdet med La Chapelle du Rosaire. Han har skabt arkitekturen, valgt materialerne og derefter udsmykket det renoverede kapel lavet til de dominikanske nonner. Intet mindre end et mesterværk i al sin enkelhed. Smukt, imponerende og stemningsfyldt på én gang. En hyldest til kristendommen og det provencalske lys. Følg de små skilte til Chapelle du Rosaire fra Vence centrum, kør ad D 2210, Avenue Henri Matisse.

Middelalderbyen ligger som en by i byen. Som mange andre af slagsen enormt fascinerende, fantastisk hyggelig og fyldt med butikker. Men som andre steder også flere og flere rene turistbutikker. Dog  er der en del gallerier i den gamle by. Og det koster ikke noget at kigge.

Mange danskere har slået sig ned i Vence. Vi kender selv et par stykker, der har lejligheder i byen - og det er forståeligt, for det er en hyggelig by med en rigtig god beliggenhed. Tæt på vandet, tæt på Nice, tæt på lufthavnen. Det betyder også, at man tit hører dansk talt i byen, så pas på med at udtale sig ufordelagtigt om noget her!

Tæt på Vence ligger et par steder, der også er værd at besøge. Det er nabobyen St. Paul de Vence med det berømte kunstmuseum Fondation Maeght, som Knud Jensen har fået en del inspiration fra, da han opbyggede Louisiana. Museet har været under ombygning i et par år, men blev genåbnet i 2012. Vi var forbi i 2015, og det kan bestemt anbefales.

En anden by eller landsby på de kanter, der er værd at besøge, er Tourrettes sur Loup. Vi har nævnt byen i andre sammenhænge her på sitet, mest på grund af det desværre nu lukkede Auberge de Tourrettes (vi har lige fundet ud af, at det faktisk nu er åbnet igen, men vi har ikke besøgt det efter genåbningen). Vi er dog ikke i tvivl om, at når vi kommer på de kanter igen, så skal vi et smut indenom.

Men udover Aubergen er det faktisk en hyggelig by ("violbyen") med et lille torv, Place de la Libêration, som alt liv i byen drejer rundt om. Der er andre gode spisesteder i byen - tag bl.a. ikke fejl af et lille billigt udseende sted bagerst på det centrale torv. En ikke just elegant blå markise med ordene Snack - Boissons - Glacer byder velkommen. Men hvis man er til et hurtigt og billigt måltid, kan man sagtens sætte sig, for maden er god, Monsieur står i køkkenet og Madame serverer - og taler. Snakken går konstant, for det er et af de steder, de lokale kommer. 

Men tilbage til områdets absolut største seværdighed, Matisse Kapellet:

Og lidt billeder til inspiration:

Vi har en stor kærlighed til Frankrig og især til Sydfrankrig. Derfor har vi lavet C’est la Vie | ProvenceRejser.

I det hele taget elsker vi at rejse – og har som alle andre stor glæde af internettet. Men vi synes også, at det hele er blevet meget upersonligt. Vi kan købe vores rejser eller ophold hos kæmpestore firmaer, som er komplet upersonlige, som ikke kender ordet service, og som ikke er til at få i tale. Også derfor har vi lavet C’est la Vie | ProvenceRejser. Hvis du ønsker ekspertise, personlighed og service, så prøv os af. Til og med er vi billigere end føromtalte firmaer., for vi lægger ikke "servicegebyr" mv. på prisen.

Ring eller skriv til os. Tlf. (+45) 23 72 03 66 eller
kontakt@cestlavie.dk