C'est la Vie ProvenceRejser arrangerer temarejser for mindre grupper


Vin og vinmarker i Provence

Temarejser - for alle livsnydere
Vi udbyder hvert år i tæt samarbejde med vore gode samarbejdspartnere i Provence et lille antal temarejser. Rejser, som er åbne for alle, og hvor vi i nogle tilfælde fungerer som guider. Det kan være for en allerede eksisterende gruppe, eller det kan være par, som er interesserede i at lære andre par at kende. Andre, som deler samme interesser og samme passion som os for det gode liv, skøn mad, dejlig vin og masser af hyggeligt samvær. Som regel er det også nogle, der ligner os aldersmæssigt (omkring 60), med en vis frihed til at rejse ofte, fordi forpligtelserne forlængst er flyttet hjemmefra. Gruppestørrelserne ligger på minimum 8 til ca. 16 personer.

I 2014 gennemførte vi den første grupperejse i slutningen af september. Dette var for en eksisterende vennegruppe. Det blev en stor succes (læs bl.a. kommentarer fra nogle af rejsedeltagerne på siden Kontakt).

I 2017 havde vi en succesfuld Trøffelweekend i januar måned med 10 begejstrede deltagere, og vi har arrangeret en Gourmet- og Vinrejse i oktober 2017. Destination: Côte du Rhône.

Endelig har vi sidste skud på stammen. Måske en lidt skør idé - men det skal prøves af. En weekend i antikviteternes og romantikkens tegn. Romantikken består blandt andet i en tur i 2cv rundt i et af Frankrigs allersmukkeste områder. Læs mere under menupunktet: 2cv - Antique & Romantique.

Dækket middagsbord i Provence

Lidt fakta om og baggrund for temarejserne
Vores erfaring med at arrangere disse ture siger, at de ikke skal være alt for lange, og at der skal være en høj grad af fleksibiltet for vore kunder. Der skal være mulighed for at tilkøbe ekstra overnatninger, og der skal undervejs være mulighed for selv at arrangere det ekstra, man har lyst til.

Derfor udbyder vi som udgangspunkt et ophold på få dage - og ud fra det kan kunden selv bygge på og tage individuelle hensyn til transporten (nogle kører selv, nogle kombinerer opholdet med andre oplevelser i det sydfranske, og endnu andre ønsker selv at arrangere flytransport, leje af bil mv.).

Et eksempel: et af parrene på trøffelweekenden i januar -17 starter deres vinterferie hos os - og flyver så videre til deres hus i Italien.

Vi hjælper vore gæster alt det, vi kan - et kort eller langt ophold, c'est egal. Der er naturligvis mulighed for at købe "hele pakken", kort sagt kan stort set alt lade sig gøre. Synes I, at noget af det lyder interessant, så kontakt os.

Hvis I er en gruppe, der tænker på at tage afsted sammen, så kommer vi gerne - og helt uforpligtende - forbi og fortæller om vore temarejser.

Mont Ventoux

Vi er vilde med hele Frankrig, og der er ikke mange steder i Provence, vi ikke har lyst til at opholde os mere eller mindre hele tiden. Men når vi mærker rigtig godt efter, ja så er Vaucluse den del af Frankrig, vi er kommet til at holde allermest af. Man kan måske forklare det som området rundt om Mont Ventoux. Bjerget i sig selv er dragende, men også alt det, der ligger rundt om, er fantastisk. Vest for ligger et enestående vinområde, efter vores mening verdens bedste, med vinbyer som Rasteau, Gigondas, Châteauneuf du Pape og mange flere. Syd for ligger Parc Naturel Régional du Luberon, helt usandsynligt smukt med alle de små landsbyer såsom Gordes, Rousillon, Bonnieux, Menerbes, Lourmarin osv.

I Vaucluse finder vi også spændende historiske byer som Vaison-la-Romaine, Orange, Nimes og Avignon. Læs mere i vores afsnit Guiden.

Efterhånden er vi således mere i den vestlige del af Provence end i den østlige, områderne tættere på Nice. Der ér dejligt i Nice og omegn, men der ér også mere turistet.

Vaucluse med bjerge i baggrunden

Når vi har valgt at lægge vore temarejser i den vestlige del, primært Vaucluse, er forklaringen altså et langt stykke hen ad vejen, at det er den del, vi finder skønnest. Men forklaringen er også, at der her er knap så turistet som på Côte d'Azur og i Nice's bagland. Det betyder igen, at vi har haft langt nemmere ved at komme igennem med de idèer, vi har, hos nogle af samarbejdspartnerne vestpå. De er dejligt afslappede, og de er lydhøre over for tiltag, der kan bidrage til deres ønsker om at skabe en virkelighed med glade og tilfredse mennesker omkring sig, gæster som nyder livet og de mange glæder, livet giver.

Livet her er meget afslappet, stress bruger vi ikke, til gengæld kan vi have svært ved at sige nej til de mange fristelser, der findes på de kanter. Men vi er parate til at tage chancen -:)

Hvis du/I kan genkende noget af ovenstående, så synes vi, I skal hoppe med - tag chancen, kast jer ud i en unik oplevelse med en af vore temarejser.

www.ProvenceRejser.dk