St. Remy de Provence


St. Remy de Provence

Har vi en absolut yndlingsby i Provence? Tja, hvis vi har, så er det nok St. Remy. Den er altså bare dejlig. God størrelse, der bor omkring 9.000 mennesker i byen, så det er en rigtig by med masser af liv, butikker og restauranter. Byen ligger i det vestligste Provence, ca. 20 km syd for Avignon i hjertet af bjergkæden Alpillerne. Perfekt opholdssted, hvis man har planer om at besøge byer som Avignon, Arles og Isle sur Sorgue. At den ydermere også har noget historie at byde på, gør den ikke dårligere. Byen består af en gammel historisk bydel med en slags ringgade rundt om hele byen.

Hvis vi starter med historien. Der er tre ting, byen er kendt for:

Profeten Nostradamus blev født i St. Remy i 1503.

Vincent van Gogh boede her i et par år i den forstand, at han i tiden op til sin død i 1890 var indlagt på det psykiatriske center på klosteret Saint-Paul de Mausole.

Glanum, en rimeligt velbevaret by bygget i det sjette århundrede før Kristus. Ligger ca. 1 km syd for byen og er et relativt spændende historisk monument.

Ja, så er der faktisk lige en enkelt lille ting mere, som har kastet glans over St. Remy. Prinsesse Caroline af Monaco og hendes børn boede i Saint-Rémy-de-Provence en række år efter hendes anden mand, Stefano Casiraghi, var død. Når man som prinsesse af Monaco vælger at slå sig ned i en by, må der være noget ved den!

Vi er faldet for byen, fordi den har denne gamle bykerne, fyldt med butikker og gode spisesteder i de små gader. Man fornemmer tydeligt den lidt internationale og turistede atmosfære, men man er heller ikke i tvivl om, at man er i en fransk by. Alt det, vi elsker ved de franske byer, er der. De snævre gader i den gamle historiske bydel, gode små specialbutikker og gallerier, den lokale boulangerie, hvor man køber sin baguette, den lille cafe, som er samlingsstedet for mange af de lokale, stemningen, farverne, lugtene - og naturligvis det ugentlige marked (tirsdag) suppleret med et mindre marked om lørdagen, hvor der kun sælges fødevarer.  Byen er rigtig god til at tiltrække festivaler, udstillinger og andre arrangementer, som gør, at der altid er liv i byen.

Som sagt, der er masser af spisesteder - der er også et par rigtig gode af slagsen, som vi vil fremhæve her. Lad os starte med at anbefale et pizzeria. Vi kender det jo godt - i løbet af en ferie kan man sagtens få lyst til en pizza. Og hvis man ikke er til de der billige og kedelige tykbundede pizzaer, der svømmer i fedtstof, men derimod gerne vil betale lidt ekstra for et godt eksemplar, kan vi anbefale La Cantina, som ligger på 18 Boulevard Victor Hugo. Her betaler du mellem 15 og 20 euro for en pizza - til gengæld er både pizza og service i top.

En anden restaurant vi roligt kan anbefale, er en restaurant inde i midten af den gamle by. Den hedder L'Olivade i Rue du Chateau, og er et hyggeligt sted, hvor man sidder ude i en gårdhave omkring et oliventræ. Traditionelt provencalsk køkken, menuer til mellem 20 og 35 euro - vi havde en rigtig god oplevelse der.

Le Mirabeau ud til den lille ringgade, der kører rundt om byen, er en af de restauranter, vi har spist på flest gange. Især har vi nydt de gode store salater.   

Men den bedste restaurantoplevelse, vi har haft i St. Remy, og måske en af de bedste i Provence nogensinde, var i sommeren 2017, hvor vi gik rundt og ledte efter et sted at spise den sidste middag på vores sommerferie. Vi stoppede uden for denne lille restaurant med nogle få borde på fortovet. Vi så hvad der var på tallerknerne - og heldigvis var der et sidste ledigt bord. Navnet på restauranten er Le Marilyn. Den ligger på 13, Boulevard Marceau. Den er bedømt meget højt på f.eks. Tripadvisor - og vi kan give dem vores allerbedste anbefaling, da maden var storslået.

Her kan du nyde et eksempel på en dag i St. Remy:

Og lidt billeder til inspiration:

Vi har en stor kærlighed til Frankrig og især til Sydfrankrig. Derfor har vi lavet C’est la Vie | ProvenceRejser.

I det hele taget elsker vi at rejse – og har som alle andre stor glæde af internettet. Men vi synes også, at det hele er blevet meget upersonligt. Vi kan købe vores rejser eller ophold hos kæmpestore firmaer, som er komplet upersonlige, som ikke kender ordet service, og som ikke er til at få i tale. Også derfor har vi lavet C’est la Vie | ProvenceRejser. Hvis du ønsker ekspertise, personlighed og service, så prøv os af. Til og med er vi billigere end føromtalte firmaer., for vi lægger ikke "servicegebyr" mv. på prisen.

Ring eller skriv til os. Tlf. (+45) 23 72 03 66 eller
kontakt@cestlavie.dk