C'est la Vie | ProvenceRejser - for nydere af livet og af Sydfrankrig


Stentrappe omgivet af huse og blomster i Frankrig

Ekspertviden, personlighed og håndplukkede steder

C'est la Vie ProvenceRejser er et lille rejseforetagende, som er forholdsvis nystartet. Udgangspunktet er enkelt: Kærlighed til Frankrig, erfaring i at rejse i Frankrig og sidst, men ikke mindst, stor lyst til at formidle vores viden herom. Vi er drevet af passionen for Provence.

Du skal kontakte C'est la Vie , hvis du vil ha' det, man først finder efter mange års søgen. De fleste af de steder, vi præsenterer hos os, kan du selv finde  på nettet. Når du bruger ProvenceRejser får du del i den ekspertviden, vi har om stederne - vi kan guide dig det rigtige sted hen. Alle de steder, vi præsenterer, har vi håndplukket. Vi kender ejerne, vi kender stederne -  vi har sovet i sengene, vi har handlet på byens marked, og vi har spist på den lokale restaurant.

Alt dette koster dig ikke ekstra. Du betaler nøjagtig det samme, som hvis du bestiller direkte på ejerens hjemmeside. 

 

Hyggelig gadecafé i Frankrig

Inspiration og tips

Til de mange danskere, der rejser i Frankrig, har vi lavet dette univers. Vores håb er, at du her på siden finder noget, du kan bruge. Inspiration, et godt tip, noget nyt - eller måske ligefrem et tilbud, du ønsker at gøre brug af.

Mand på rulleskøjter langs promenaden i Frankrig

HJÆLP!!

Hvis du ikke selv orker at gå på opdagelse, hjælper vi dig gerne. Man kan bruge mange timer (forgæves) på nettet.

Kig på menupunktet "Skal vi hjælpe?"

Menu skrevet på tavle hos fransk cafe

På denne hjemmeside kan du finde inspiration til din næste rejse til Sydfrankrig.

Men det stopper ikke ved inspirationen. Hos  C'est la Vie kan du også finde et sted at bo, når du kommer til Provence. Vi hjælper og guider dig gerne - men du kan også bare vælge fra det efterhånden store udvalg af lejligheder, huse, chambres d'hôtes etc.

Du køber ikke rejsen eller opholdet hos os. Du køber direkte hos ejeren, så vi er ikke et fordyrende mellemled. Vi sørger for at forbinde kunden - dig - med ejeren af de skønne steder, vi har fundet og lavet aftaler med. Når vi har forbundet jer, klarer ejeren af stedet det videre forløb. Dog sørger vi for at være med på sidelinjen for at sikre en personlig og god service hele vejen igennem, lige indtil den dag, I har afsluttet jeres ophold.  

Mange udlejere optræder på mange platforme. Vi kender allesammen disse platforme, ingen navne her, men lad os kalde dem "de store". Sammenlign os gerne med disse store udbydere på markedet. Du vil blive overrasket over, at ikke alene vores service er bedre - det er vore priser i langt de fleste tilfælde også. For "de store" er blevet store, fordi de er rigtig gode til at tjene penge, og det gør de primært ved at lægge temmelig store gebyrer på ejerens priser.

Endelig kan vi nævne, at vi også har nogle eksklusive tilbud, som du ikke finder andre steder end hos os.

Inspirationsguide

Vi har lavet en guide til de gode oplevelser i Sydfrankrig. Masser af tips til dit ophold i PACA. Vi konkurerer ikke med de store turistguides, hvor du kan få alle informationer om et emne eller et område. Dette er en personlig guide, hvor vi guider dig hen til de interessante oplevelser, det kan være spisesteder, vinhandlere, kulturoplevelser m.v., fx. Carrières des Lumières i Les Baux de Provence. En helt unique oplevelse.
Kom hurtigt til guiden
her

Atelier, galleri i Frankrig

Frankofil

Vi har en vision om at udvikle dette site til et samlingssted for dem, der har en særlig interesse i Frankrig og  i at rejse til Frankrig.

Der er dem, der mener, at det er blevet "umoderne" at rejse til Frankrig, og at det er blevet mindre "in" at være frankofil. Det passer ikke. Det handler nok om, at vi alt i alt rejser mere, og at der derfor er mange, som har taget andre rejsemål til sig. Fair nok. Men i påsken 2014 var den klart mest foretrukne destination  blandt rejselystne danskere (igen) Paris. I alt omkring 800.000 par danske fødder betræder hvert år fransk jord - og rigtig mange danskere har stadig bolig i (især) Sydfrankrig.

Ja, alt dette skrev vi tilbage i 2015 - og det passede! Men som alle ved, er der også kommet en ny virkelighed til Frankrig. Turismen (især i Paris og Nice) er hårdt ramt, men det skal ikke afholde os entusiaster fra at fastholde, at Frankrig og ikke mindst Sydfrankrig er et fantastisk land at rejse i.

Vi er, som før nævnt, tiltrukket af det gode klima, de mange spændende byer, historien, kulturen, maden og vinen, den afslappede livsform og franskmændenes særlige måde at være franskmænd på.

Hos C'est la Vie oplever vi i disse år en stigende interesse for Frankrig og alt det, landet byder på. Denne hjemmeside er et bidrag til at øge denne interesse yderligere.

Detaljeret kort over Sydfrankrig

Sydfrankrig

Hvorfor rejse til Sydfrankrig? Der kan nævnes en masse gode grunde til at rejse andre steder hen, og det er der mange danskere, der gør. Italien, Spanien og de tidligere jugoslaviske lande tiltrækker danske og andre nordeuropæiske turister - og som sagt kan der være masser af gode grunde til det. Men der er en del, som synes, at Provence er et ganske særligt rejsemål. Vi hører til den kategori, og her skal vi forsøge at beskrive, hvad der gemmer sig bag begejstringen.

Selvfølgelig er vejret en del af det. Antallet af solskinstimer er meget højt, og det smitter af på den måde, man lever livet på. I store dele af året opholder man sig udenfor det meste af tiden - derfor er både byerne og boligerne indrettet efter dette. Med solen kommer lyset. Netop lyset er en af de ting, som trækker mange til Sydfrankrig. Et særligt lys, som tiltrækker bl.a. kunstnere i stor stil. Der er ikke mange af de store kunstnere, som ikke har boet i Sydfrankrig, lad os her bare nævne et par af de helt store, nemlig Matisse og Picasso. 

Så er der maden. Den er noget særligt. Selvfølgelig er den meget Mediterranée. Men den er også meget fransk, og den er meget Provencale. Mange kalder køkkenet for solens køkken, og i dette køkken laves selvfølgelig mange egnsretter, og de forskellige områder har hver deres særlige kendetegn, også hvad angår maden. Men der er ingredienser, som går igen i det hele: croissanten, baguetten, osten, hvidløg, friske krydderurter, tomater, auberginer, oliven(olien) og rosévinen.

Men det, som udover vejret, maden og vinen gør Provence til noget særligt, er farverne, duftene, stemningen og livsglæden.  Alt dette afspejles i livet, som det foregår syv dage om ugen, året rundt - og som i den grad har tiltrukket os og gjort os afhængige.

Vi har også rejst i mange af de øvrige lande omkring Middelhavet, og vi kan sagtens forstå, at nogle har det på samme måde med de steder, som vi har det med Sydfrankrig. Derfor vil vi nævne en sidste ting, hvor vi synes, Provence skiller sig ud (selvom konkurrencen er hård): der er endnu flere interessante byer og landsbyer i Provence end i noget andet Middelhavsland. Især er antallet af små hyggelige landsbyer på toppen af bjerget helt enormt.

Og husk så, at Provence er ikke det samme som Côte d'Azur. Der er dejligt ved kysten, men tro ikke, at du har oplevet Provence, hvis du kun har været i Nice, Cannes og Cassis.

Chambres d'hôtes

Vi er sikre på, at der ikke er mange i Danmark, der ved så meget og har så meget erfaring med det særlige bokoncept i Frankrig, der hedder Chambres d'hôtes. Det er en unik måde at bo på - her kombineres den høje kvalitet med autencitet og god stemning. Der findes omkring 30.000 Chambres d`hôtes i Frankrig, så det er ikke helt ligegyldigt, hvor man indlogerer sig. Hos Cést la Vie "risikerer" du at møde nogle fantastisk venlige og hjælpsomme værter, som byder inden for i smukke omgivelser og til noget, der har et strejf af luksus over sig. Perfekt for livsnydere.
Læs nærmere om konceptet
her

Turisme i Sydfrankrig

Provence, Côte d'Azur, ja Sydfrankrig i det hele taget, er et populært turistmål. Det anslås, at indtægterne fra turisme udgør på den anden side af 10 mia. euro, altså op mod 100 milliarder danske kroner. Det er dog en slags penge.

Det viser også, at der er mange om buddet. Vi kan (forhåbentlig) inspirere dig til at finde de gode steder i Sydfrankrig.

Vi har en stor kærlighed til Frankrig og især til Sydfrankrig. Derfor har vi lavet C’est la Vie | ProvenceRejser.

I det hele taget elsker vi at rejse – og har som alle andre stor glæde af internettet. Men vi synes også, at det hele er blevet meget upersonligt. Vi kan købe vores rejser eller ophold hos kæmpestore firmaer, som er komplet upersonlige, som ikke kender ordet service, og som ikke er til at få i tale. Også derfor har vi lavet C’est la Vie | ProvenceRejser. Hvis du ønsker ekspertise, personlighed og service, så prøv os af. Til og med er vi billigere end føromtalte firmaer., for vi lægger ikke "servicegebyr" mv. på prisen.

Ring eller skriv til os. Tlf. (+45) 23 72 03 66 eller
kontakt@cestlavie.dk