Lourmarin


Lourmarin

På listen over "Les plus beaux villages de France" finder vi Lourmarin. Byen ligger i det sydlige Luberon, og man kommer dertil ad snoede veje, ligegyldigt hvilken side man ankommer fra.

Byen er ikke stor - men den er godt nok charmerende. Der er en hovedgade, som dominerer byen - og et par gader mere. Adskillige restauranter og cafeer - og i sæsonen masser af liv. Det er en af de byer, vi ofte vender tilbage til. Vi var der en gang på Fars Dag (ikke samme dato som i DK) - og hold da op, hvor det bliver markeret. Folk strømmede til fra nær og fjern. Borde og stole blev sat ud i gaderne, og det var ikke til at opdrive et ledigt bord før sent på aftenen. Andre gange har vi oplevet hyggelig og god underholdning, fx sang og musik uden for restauranterne. Vi så i 2018 også en af Frankrigs kampe ved VM i fodbold (hvor de som bekendt blev verdensmestre) - det kunne så sandelig samle folk af huse.

Der er et ugentligt marked (fredag) - men vi stødte faktisk et år ind i et mindre marked, som var ganske interessant. Kun fødevarer - og det virkede som om det var egnens absolutte topproducenter, der havde fået lov til at stille op. Folk stod i lange køer for at komme til at købe frugt, grønt, fisk, kød, vin osv. Hvilken ugedag det var, husker vi ikke - men det var eftermiddag/aften, det løb af stabelen.

Byens store turistattraktion ud over selve byen er slottet, Chateau de Lourmarin. Det ældste renæssanceslot i Provence. Bygget i italiensk loggia-stil. Man kan se en fuldt restaureret og møbleret renæssancefløj fra det 16. århundrede. Om sommeren bliver det kunstnerbolig for malere, billedhuggere, musikere osv, og slottet tjener også som et kulturcenter, der byder på fantastiske sommerkoncerter på slotsterrasserne, både jazz og klassisk musik samt diverse skuespil.  

Men ud over alt det nævnte ligger også i et fantastisk område. Luberon med alle de små landsbyer som perler på en snor har vi omtalt flere steder. Nabobyerne Bonnieux, Menerbes, Cadenet, Cucuron osv. Alle en lille køretur og et besøg værd. Men lad os også her nævne en restaurant i nærheden. Ikke i Lourmarin, men i nabobyen Vaugines. Kør de fire kilometer - eller gå ad landevejen (det er ikke såå spændende) eller få fat i et vandrekort (Carte de Randonnée) og gå en skøn tur igennem landskabet. Men lyt til en, der har prøvet det: ha' også lige GPS'en/mobilen tændt - ruten er ikke super godt markeret hele vejen. Find frem til Le p'tit resto (byen er mini, så det kan I ikke undgå) - her får I en super oplevelse hos Caroline og Benoit.

Men tilbage til et blik på Lourmarin her:

Vi har en stor kærlighed til Frankrig og især til Sydfrankrig. Derfor har vi lavet C’est la Vie | ProvenceRejser.

I det hele taget elsker vi at rejse – og har som alle andre stor glæde af internettet. Men vi synes også, at det hele er blevet meget upersonligt. Vi kan købe vores rejser eller ophold hos kæmpestore firmaer, som er komplet upersonlige, som ikke kender ordet service, og som ikke er til at få i tale. Også derfor har vi lavet C’est la Vie | ProvenceRejser. Hvis du ønsker ekspertise, personlighed og service, så prøv os af. Til og med er vi billigere end føromtalte firmaer., for vi lægger ikke "servicegebyr" mv. på prisen.

Ring eller skriv til os. Tlf. (+45) 23 72 03 66 eller
kontakt@cestlavie.dk