Lorgues


Lorgues

Lorgues er en by, mange danskere besøger. Den ligger midt i et område af Var, hvor der er utrolig megen smuk natur omkring (Provence Verte). Selve byen er måske mest "berømt" for sit store marked om tirsdagen. Det er et af områdets største, og det fylder stort set hele byen. Om sommeren er der også marked fredag.

Og så er der jo en enkelt ting, Lorgues er mere berømt for, selv om dette sted befinder sig lidt syd for byen. Kør et par kilometer ad Route des Arcs. Det er restaurant Chez Bruno, der ligger der, inde på højre side et par kilometer ude af landevejen. Vi kan afsløre, at man skal være vild med trøfler for at vælge at bruge en lille formue på at spise hos Bruno. Det er der mange, der gør, og da vi sidst var på de kanter, landede der en helikopter på pladsen foran restauranten. Mon ikke den lige fløj nogle gæster ind fra en af de kæmpestore yachts i havnen i St. Tropez?

I selve Lorgues er der mange restauranter og andre spisesteder. Nogle er gode, andre rammer ikke helt balancen mellem pris og kvalitet. Dog fandt vi sidst vi var i byen (2015) et lille bitte sted, lige i nærheden af kirkepladsen. Det hedder Chez Isabelle, og er et en-mands-firma, altså med en kvinde, Isabelle, ved roret. Hun serverer de skønneste salater og tapasagtige småretter i sin lille hyggelige have. Et besøg der kan vi varmt anbefale. Men der er kamp om pladserne - der kan sidde knap 20 personer ved bordene. 

Som nævnt var vi der sidst i 2015, så der kan være kommet nye restauranter til, og andre kan være lukkede. Men der er muligheder nok.

Her er en lille video, som fanger lidt af stemningen i Lorgues:

Vi har en stor kærlighed til Frankrig og især til Sydfrankrig. Derfor har vi lavet C’est la Vie | ProvenceRejser.

I det hele taget elsker vi at rejse – og har som alle andre stor glæde af internettet. Men vi synes også, at det hele er blevet meget upersonligt. Vi kan købe vores rejser eller ophold hos kæmpestore firmaer, som er komplet upersonlige, som ikke kender ordet service, og som ikke er til at få i tale. Også derfor har vi lavet C’est la Vie | ProvenceRejser. Hvis du ønsker ekspertise, personlighed og service, så prøv os af. Til og med er vi billigere end føromtalte firmaer., for vi lægger ikke "servicegebyr" mv. på prisen.

Ring eller skriv til os. Tlf. (+45) 23 72 03 66 eller
kontakt@cestlavie.dk