Isle sur Sorgue


Isle sur Sorgue

Kendt som Frankrigs Venedig. En meget hyggelig by, som er præget af beliggenheden ved kanalerne, der fører floden La Sorgue gennem byen.

Som dokumenteret på billedet her, er der et spændende liv i Sorgue. Denne and skilte sig i den grad ud fra mængden - aldrig har vi set så mange flotte farver samlet på et medlem af andefamilien.

Vi er ikke specielt fugleinteresserede, så vi måtte hjem og undersøge, hvad det dog var for en størrelse. Det viser sig at være en Mandarinand, som oprindeligt er en fugl fra Østasien. Når den optræder på vore europæiske breddegrader, er der tale om fugle, som er brudt ud af fangenskab. Således spottes der med mellemrum også ganske kortvarigt denne type på danske breddegrader.

Men ellers er byen præget af de mange restauranter, der har slået sig op eller ned ved vandet, og det er som nyankommen helt naturligt at slå sig ned på en af dem. Der er naturligvis tale om restauranter, der i den grad lever af turister (hvilke der er mange af i byen), og ikke alle holder et ordentligt kvalitetsniveau. Men alene placeringen og stemningen kan gøre, at man alligevel vælger en af disse. Hvis man vil sidde med udsigt til vandet, så kan vi anbefale et fornuftigt lille sted, restauranten Les Terasses, nede i den ene ende af rækken af restauranter. Skøn udsigt til vandet (da vi sad der, var der oven i købet "optræden" af en flok teenagere, som sprang i vandet fra en af byens broer - men det var godt nok også varmt), og maden var ganske udmærket.

Et andet café eller restauranttip er Café de France på Place de la Liberté. Typisk fransk café placeret på byens centrale torv - væk fra vandet, men inkluderet al den charme og stemning, sådan en café bringer med sig overalt i Frankrig.

Isle sur Sorgue er meget kendt og turistet - og det er ikke mindst på grund af byens antikmarked (som samtidig også er et mere traditionelt marked). Hver søndag strømmer folk til regionens absolut største marked af slagsen - det kan være rigtig svært at finde en P-plads, men kom tidligt og få en rigtig god oplevelse med. Af samme årsag skal man huske, at man ikke skal lægge sin rute gennem Isle sur Sorgue på en søndag formiddag. Det kom vi til en gang - det tog et stykke tid at komme igennem.

Hvis man er antikinteresseret, skal man ikke fortvivle, hvis ikke man kan komme til byen på en søndag. Der er masser af butikker, som handler med antikviteter og andet i samme boldgade - de ligger på rad og række på et af byens hovedstrøg.

På videoen her kan du fornemme, hvorfor byen kaldes Sydfrankrigs Venedig:

Og lidt billeder til inspiration:

Vi har en stor kærlighed til Frankrig og især til Sydfrankrig. Derfor har vi lavet C’est la Vie | ProvenceRejser.

I det hele taget elsker vi at rejse – og har som alle andre stor glæde af internettet. Men vi synes også, at det hele er blevet meget upersonligt. Vi kan købe vores rejser eller ophold hos kæmpestore firmaer, som er komplet upersonlige, som ikke kender ordet service, og som ikke er til at få i tale. Også derfor har vi lavet C’est la Vie | ProvenceRejser. Hvis du ønsker ekspertise, personlighed og service, så prøv os af. Til og med er vi billigere end føromtalte firmaer., for vi lægger ikke "servicegebyr" mv. på prisen.

Ring eller skriv til os. Tlf. (+45) 23 72 03 66 eller
kontakt@cestlavie.dk