Vaucluse


Vaucluse - essensen af Provence

Departementet Vaucluse (84) har det hele: Lavendelmarkerne, vinmarkerne, de smukkeste landsbyer, maden, vinen, markeder - og et par af de mest storslåede attraktioner i Mont Ventoux og Avignon med Pavepaladset (se beskrivelse i GUIDEN, klik evt. her)
Vi er af nok af den opfattelse, at Vaucluse-departementet er den mest interessante del af Provence. Netop fordi det har det hele. I Vaucluse findes en masse af de steder, vi er faldet mest for. Udover Det Skaldede Bjerg, Luberon og byen Avignon, som vi har omtalt flere steder, er der her på siden inspiration til andre af de steder, der gør dette departement til noget specielt.

På videoen kan du tage en rundtur til de mange skønne landsbyer i området:

Mont Ventoux - kæmpen i Provence. Man kan vel kalde bjerget for Vaucluses vartegn, i hvert fald rager det godt op i et landskab, som har mange småbjerge, men intet, det måler sig med Ventoux i højde og drøjde. 1902 meter over havets overflade gør det på ingen måde til et af de højeste bjerge - men især bjergets rolle i Tour de France historien har gjort det til noget særligt. Som Jørgen Leth kalder det: Det Mytiske Bjerg. Men kært barn har mange navne, og mest af alt er det kendt som Det Skaldede Bjerg på grund af dets helt særlige natur på toppen.

Notre-Dame de Senanque er beliggende nogle få kilometer fra Gordes - og det er en flot og spektakulær tur dertil. Det er omkring 850 år siden, at der dannedes et fællesskab for cisterciensermunke her. Klosteret står velholdt og er stadig beboet af et fællesskab af munke.

Der er åbent dagligt for besøgende, og der er som regel altid mange turister. Der er flere daglige rundvisninger. Se mere på klosterets egen hjemmeside: www.senanque.fr

Isle-sur-Sorgue rummer især to enestående kvaliteter: beliggenheden ved floden og byens markeder. På grund af det første bliver byen ofte betegnet som "Frankrigs Venedig". På grund af det andet strømmer folk til byen i store flokke torsdag, hvor der er fødevaremarked og søndag, hvor egnens største antikmarked afholdes. Det er en rigtig charmetrold af en by med mange restauranter, en del af dem beliggende ved floden. Læs mere om byen under BYERNE, her

Vinens verden

Chateauneuf-du-Pape, Hermitage, Gigondas, Vacqueyras, Rasteau, Sablet, og alle de andre kendte vine og vinlandsbyer i Vaucluse. De ligger der alle som perler på en snor - sæt god tid af og nyd livet!

Læs mere om vin og Côte du Rhône i GUIDEN/VINEN. Klik evt. her


Rhône floden

Rhône floden slynger sig gennem den sydlige del af Frankrig. Den springer ud godt 800 km nordpå, nemlig i Schweiz. Den lægger skråning til mange kilometer vindyrkning i Côte du Rhône, et af verdens mest anerkendte vinområder.

 

Dentelles des Montmirail

Dentelles betyder "kniblinger" og deraf navnet på bjergkæden, som over en distance på 15 km danner et kniblingsmønster af imponerende tinder. En vandretur eller for den sags skyld en cykeltur i det trods alt ikke specielt vanskelige terræn kan varmt anbefales. Og så må vi naturligvis anbefale et ophold på vores B&B i Seguret, hvorfra der er en enestående udsigt til bjergkæden.

 

Luberon og alle landsbyerne

I Luberon ligger en perlerække af kendte landsbyer. Navne som Gordes, Roussillion, Menerbes, Bonnieux, Lacoste og mange andre. Her er smukt, nogle steder nærmest ubeskriveligt, især der, hvor Mt. Ventoux knejser i horisonten.

Vi kan bestemt anbefale at tage til området. Her er smukt, men her er også turistet. Især Gordes tiltrækker mange turister, men den er også unik. Udsigten oppe fra byen ud over landskabet er magnifique.

 

Vi har en stor kærlighed til Frankrig og især til Sydfrankrig. Derfor har vi lavet C’est la Vie | ProvenceRejser.

I det hele taget elsker vi at rejse – og har som alle andre stor glæde af internettet. Men vi synes også, at det hele er blevet meget upersonligt. Vi kan købe vores rejser eller ophold hos kæmpestore firmaer, som er komplet upersonlige, som ikke kender ordet service, og som ikke er til at få i tale. Også derfor har vi lavet C’est la Vie | ProvenceRejser. Hvis du ønsker ekspertise, personlighed og service, så prøv os af. Til og med er vi billigere end føromtalte firmaer., for vi lægger ikke "servicegebyr" mv. på prisen.

Ring eller skriv til os. Tlf. (+45) 23 72 03 66 eller
kontakt@cestlavie.dk