Gîtes - selvstændige huse af forskellig størrelse i Provence


En meget populær ferieform i Frankrig er at leje un Gîte.
Vi har samlet et lille udvalg.

Hvad er en Gîte? Vi fandt denne forklaring et sted:

Qu'est-ce qu'un gîte?

Le gîte (rural) est une location de vacances située dans une maison indépendante ou un logement comportant une ou plusieurs chambres, un salon/salle à manger, un espace cuisine ainsi que les sanitaires correspondants, et un espace extérieur.

Eller på dansk altså en selvstændig  (land) bolig med et eller flere soveværelser, en stue/spisestue, et køkkenområde og tilhørende badeværelse(r) samt et udendørs område.

Ovenstående  er jo unægtelig en meget bred definition, og det afsepejler vel meget godt billedet, vi ser. Da der på de forskellige søgemaskiner er et eller andet sted omkring 40-50.000 huse rubriceret under betegnelsen, siger det sig selv, at det er meget forskellige huse. Store og små, billige og dyre, nogle langt ude på landet andre tæt på en by eller landsby, der er mange at vælge mellem.

Vi har taget udgangspunkt i geografien. Vi forsøger at finde huse, som ligger i nærheden af nogle af de steder, vi sætter pris på. Dét giver mening, for så er I ikke langt fra de steder, som vi anbefaler forskellige steder her på hjemmesiden.

Vi starter, som vi har gjort med lejlighederne, med nogle få stykker, og så bygger vi på derfra.

Tjek, om disse er noget for jer:
 

Der er op imod 48.000 registrerede Gîtes i Frankrig. Det siger sig selv: det er lidt af en jungle. Det er slet ikke sikkert, at dem, vi præsenterer her på siden er noget for jer. Men så spørg os efter det, I søger - vi har opbygget erfaringen med at søge de rigtige steder. Vi vil forsøge at hjælpe jer det rigtige sted hen.