Frejus


Frejus

Frejus er mere eller mindre vokset sammen med St. Raphael. Vi har kun opholdt os i byen i en enkelt dag, men fandt byen meget hyggelig og imødekommende. Dejlige små butikker, heriblandt et par interessante gallerier. Vi købte en original akvarel, malet af Jean- Pierre Beroard, som selv står i butikken, når han ikke er ude at opsøge nye motiver. Husk, at også på et lille galleri kan der pruttes om prisen!

Vi fandt flere spisesteder, som virkede interessante, men flere af dem var også godt fyldt op. Vi forsøgte af et par gange at få et bord på et lille Fromagerie, hvor det var tydeligt, at en del lokale holdt til. Men det lykkedes aldrig. I stedet fik vi et bord på en af cafeerne på byens lille torv - det var en ganske fortrinlig omelet, de serverede der.

En restaurant, vi kan anbefale, er Farigoulette på Rue Grisolle. En indfølt introduktion til det provencalske køkken fås ikke bedre end i den meget lille restaurant Farigoulette. Det er kone og mand, der klarer ærterne her. Christounette hersker og kræser i det lille køkken, mens Jannot serverer og kredser om gæsterne i restauranten, der prydes af provencalske relikvier og fotografier af egnens store helte og personligheder.
Eksemplet på en af disse små stolte restauranter, hvor Christounette og Jannot hver dag starter på markedet, hvor det absolut bedste råvareudbud sætter dagsordenen på menukortet. Alle retter og samtlige ingredienser er provencalske og udsøgt tilberedte hele vejen igennem. Petit farcis provencal (farserede grønsager med fire forskellige slags kød) burde være obligatorisk for enhver; det samme gælder Calamares a la Provençale, ligesom lam fra Sisteron. Det er på sin plads at fortælle, at priserne er yderst rimelige. Det gør jo ikke noget. Farigoulette ligger ved Porte Dorée parkeringspladsen i Frejus mellem de to store parkeringspladser.

Se lidt nærmere på Frejus her:

Vi har en stor kærlighed til Frankrig og især til Sydfrankrig. Derfor har vi lavet C’est la Vie | ProvenceRejser.

I det hele taget elsker vi at rejse – og har som alle andre stor glæde af internettet. Men vi synes også, at det hele er blevet meget upersonligt. Vi kan købe vores rejser eller ophold hos kæmpestore firmaer, som er komplet upersonlige, som ikke kender ordet service, og som ikke er til at få i tale. Også derfor har vi lavet C’est la Vie | ProvenceRejser. Hvis du ønsker ekspertise, personlighed og service, så prøv os af. Til og med er vi billigere end føromtalte firmaer., for vi lægger ikke "servicegebyr" mv. på prisen.

Ring eller skriv til os. Tlf. (+45) 23 72 03 66 eller
kontakt@cestlavie.dk