Fayence


Fayence

Fayence er bestemt et besøg værd. Vi har boet i byen en enkelt gang, en uge tilbage i 2015, hvor vi havde lejet et hus få hundrede meter fra landsbyens centrum. Vi er derudover flere gange kørt op til byen, når vi har været på de kanter, for det er en utroligt charmerende by med en speciel atmosfære. Byen domineres af et støbejerns-klokketårn, og man kan stadig se rester af forsvarsværkerne fra 13-tallet, bl.a. en saracenerport. Det er en meget livlig by med mange mindre butikker samt et rigt og varieret udbud af restauranter i alle prisklasser. Hver tirsdag, torsdag og lørdag er der marked i byen, og de trækker hver gang kunder til fra hele oplandet. I udkanten af byen ligger der flere supermarkeder samt et bondemarked, hvortil de lokale gårde leverer friske produkter hver dag.

Fayence ligger i et område, hvor mange danskere tager til – og mange af de danskere, som har hus eller lejlighed i det sydfranske, har valgt en bolig i dette område, tæt på Esterelbjergene. Byen er smukt beliggende i landskabet spredt ud over en bjergkam med en storslået udsigt udover de omkringliggende bjerge og dalen foran med en af Europas største svæveflybaner.

I 80 år har Fayence lagt jord til den første svævebane flyveplads i Europa. Her kan man købe sig til en fantastisk smuk tur over det flotte landskab i Pays de Fayence.

Selve byen ligger et lille stykke oppe ad bjergsiden, og som nævnt er det en hyggelig by, en typisk provencalsk landsby med mange butikker, cafeer og restauranter. Man skal dog lige være klar over én ting, når man besøger Fayence. Da byen er bygget op ad bjergsiden og dermed ligger i flere forskellige niveauer, skal man ikke vælge at besøge byen, hvis man er dårlig til bens. Der er stejle trapper mellem de forskellige niveauer, så man kan sagtens få dækket sit motionsbehov ved blot at bevæge sig rundt i byen. Men hvis ikke dét er nok, er der et tennisanlæg i byen – og rundt i området er der mere end 300 km markerede vandreruter, og ca. 10 km fra byen ligger den kunstige sø St. Cassien med masser af vandaktiviteter

Vi har spist på de fleste af restauranterne i byen, og hvis der er en enkelt, vi skulle fremhæve, så bliver det l’Auberge Fleurie. Måske ikke en restaurant vi sædvanligvis ville stoppe op ved. Beliggenheden er ikke fantastisk (ligger neden for byen, ved rundkørslen på hovedvejen D 19), og skiltning, hjemmeside osv. virker ikke topmoderne, men da vi boede i byen en uge, fik vi den varmt anbefalet, og vi var alle – unge som gamle – enige om, at det faktisk havde været rigtig godt. Vi fik lidt forskelligt, men mange i selskabet er glade for østers og alle andre former for skaldyr, og dét kan de godt finde ud på l'Auberge Fleurie. Læg dertil et ganske fornuftigt (og stort) vinkort, ja så glemmer man hurtigt, at man sidder ud til hovedvejen.

På videoen her kan du mærke lidt af stemningen fra Fayence:

Og lidt billeder til inspiration:

Vi har en stor kærlighed til Frankrig og især til Sydfrankrig. Derfor har vi lavet C’est la Vie | ProvenceRejser.

I det hele taget elsker vi at rejse – og har som alle andre stor glæde af internettet. Men vi synes også, at det hele er blevet meget upersonligt. Vi kan købe vores rejser eller ophold hos kæmpestore firmaer, som er komplet upersonlige, som ikke kender ordet service, og som ikke er til at få i tale. Også derfor har vi lavet C’est la Vie | ProvenceRejser. Hvis du ønsker ekspertise, personlighed og service, så prøv os af. Til og med er vi billigere end føromtalte firmaer., for vi lægger ikke "servicegebyr" mv. på prisen.

Ring eller skriv til os. Tlf. (+45) 23 72 03 66 eller
kontakt@cestlavie.dk