Draguignan


Draguignan  

Draguignan er  hovedbyen i det centrale Var, og man lander naturligt i byen, når man er på de kanter. Sandt at sige synes vi ikke, byen er sindsoprivende spændende. Men det er heller ikke lykkedes os at komme på en onsdag eller en lørdag, hvor det store centrale torv danner rammen om et stort marked.

Dog fandt vi det, man kan kalde den 7. vinhimmel. Den ligger i Rue Frederique Mireur nr. 12 og hedder L’amphitryon, en lille butik, der er spækket med områdets allerbedste vine, likører, hjemmelavede pastiser, tapenade, anchoiade, nougat og honning.
Det kræver virkelig balancekunst at træde indenfor og bevæge sig rundt i denne vinhule, for der er simpelthen flasker overalt – uanset hvordan man vender og drejer sig. Og da der ikke er megen plads, skal man være lidt forsigtig.

Følg smøgen fra Place du Marche og du er på vej op i den 7. vinhimmel. Iøvrigt byder L’amphitryon også på de lækreste Gigondas’er (hvilket vi rigtig god kan lide) og champagner.

Et andet sted at anbefale, når vi er tæt på Draguignan: når du kommer fra D557 (Flayosc), lige før du kommer ind i byen, kig efter Les 3 Collines ved rundkørslen Rond-Point de Michelage. Her kan du købe deres udvalg af vine, rød, hvid og rosé. Vi kan meget anbefale roséerne - de er fremragende.

Da vi ikke har så forfærdelig meget mere at skrive om Draguignan, vil vi i stedet bevæge os lidt uden for byen. Ca. 12 kilometer nord-øst for byen ligger Bargemon. Hyggelig lille middelalderlandsby med små smalle gader og så det sædvanlige samlingspunkt i byen: torvet. Det er her, byen lever livet, centreret omkring torvets caféer og restauranter og under de store platantræer. Her er tempoet nede i et lavt gear, men byen bliver dog ofte "forstyrret" af cykelryttere, som slår sig ned for en forfriskning. Terrænnet er nemlig i den grad cykelterræn. I Bargemon og omegn bor der en del danskere, så chancen for at høre modersmålet, når man sætter sig i en af torvets stole, er stor.

Et sted mere at nævne fra området, er Grand Hotel Bain. Traditionelt og charmerende hotel i Comps sur Artuby, som ligger lidt i "no-where". Oppe i udkanten af nationalparken Gorges du Verdon, 20 km nord for Bargemon. Vi har boet der et par nætter. Hotellet er fint, men man skal ikke tage dertil for værelsernes skyld. De er ikke noget særligt. Dét er til gengæld maden. 100 % autentisk provencalsk mad gennem ni generationer - og til priser, der er til at betale. Menukortet varierer fra dag til dag, og der er flere egnsretter på kortet, som tager udgangspunkt i områdets traditioner og råvarer.

Her er en lille video fra Draguignan:

Vi har en stor kærlighed til Frankrig og især til Sydfrankrig. Derfor har vi lavet C’est la Vie | ProvenceRejser.

I det hele taget elsker vi at rejse – og har som alle andre stor glæde af internettet. Men vi synes også, at det hele er blevet meget upersonligt. Vi kan købe vores rejser eller ophold hos kæmpestore firmaer, som er komplet upersonlige, som ikke kender ordet service, og som ikke er til at få i tale. Også derfor har vi lavet C’est la Vie | ProvenceRejser. Hvis du ønsker ekspertise, personlighed og service, så prøv os af. Til og med er vi billigere end føromtalte firmaer., for vi lægger ikke "servicegebyr" mv. på prisen.

Ring eller skriv til os. Tlf. (+45) 23 72 03 66 eller
kontakt@cestlavie.dk