De mindre byer


PACA er fyldt med spændende landsbyer af forskellig størrelse, karakter og indhold. Her forsøger vi at skærpe appetitten til at besøge nogle af de mere interessante. Dem, vi foreløbig har fået plads til, er: Vence, St. Paul, Tourettes sur Loup, Frejus, Fayence, Draguignan, Lorgues, Cotignac, Lourmarin, Seguret, Salon-de-Provence, St. Remy de Provence, Les Baux de Provence og Isle sur Sorgue.  Udvalget afsepejler naturligvis også, at disse på sæt og vis kan betegnes som vore favoritbyer.

Alle er de spændende byer af forskellig størrelse og med hver deres særkende. Som byer er de forskellige, men der er også nogle fællestræk, nemlig noget af det, som vi søger i Provence: det er byer eller landsbyer, der er hyggelige og meget provencalske, der er liv i dem, og der er et spisested eller to at komme efter.

Læs mere om Matissekapellet i Vence, Fondation Maeght i St. Paul, "Violbyen" Tourettes sur Loup, den dejlige kystby Frejus, Fayence med udsigt til Massif Esterel, Draguignan med den 7. vinhimmel, Lorgues og "Chez Bruno", Cotignac skåret ind i de omkringliggende klipper,  Lourmarin - én af perlerne i Luberon, Seguret (un petit Paradis), Salon-de-Provence med profeten Nostradamus' museum, St.Remy med en af de bedste restaurantoplevelser, vi har haft i Provence, Les Baux de Provence og den fantastiske oplevelse, Carrieres de Lumieres og endelig Provence's Venedig Isle-sur-Sorgue.

Læs med - og bliv inspireret til en tur rundt i det skønne land.