Cotignac


Cotignac

Cotignac er en af de landsbyer, vi vender tilbage til, hver eneste gang vi er i nærheden. Den ligger i området vest for Lorgues og syd for Gorges de Verdon, og den udgør sammen med andre småbyer som Entrecasteaux, Villecroze og Tourtour et meget smukt og interessant område.

Selve byen er meget hyggelig, det er en lille by, men der er selv uden for sæsonen rent faktisk lidt liv i den. Den er hyggelig, masser af restauranter, caféer og barer langs hovedgaden, som hver tirsdag året rundt indtages af et stort marked. Men det er også en by med lidt mere end det. Der sælges en del kunst i byen, den er kendt for forholdsvis mange gallerier og kunstbutikker. 

Vi har som sagt været i byen mange gange, og vi har derfor også lidt erfaring med spisesteder. Der er et stort udbud, masser af steder, hvor man kan få serveret en fair og ordentlig salat eller en menu - vores bedste måltid har vi fået på La Terrasse på Rue St. Jean, lige omme bag ved hovedgaden.

Cotignac er vel mest kendt for sine klipper, som byen er bygget op ad og ind i. Man kan gå op i klipperne nede i enden af byen bag Le Mairie. Man kan komme op ad en bred sti til det gamle hospice de la Charité. Der fra fører en smal kurvet sti ind i klippen, hvor der naturligvis er opsat rækværk, så ingen falder ned. Her oppefra har man udsigt over byen.

6 km uden for byen ved landsbyen Sillans-la-Cascade finder man et 42 m højt og smukt vandfald.

Bliv fristet af den lille video her:

Og lidt billeder til inspiration: