La Calinade


Gorges du Verdon, Lac St. Croix, Frankrig

Beliggenheden

La Câlinade ligger i Gorges du Verdon, tæt ved den kunstige sø, Lac St. Croix. Her har Nathalie og Philippe bygget deres drømmehus. Huset ligger på landet, det er lidt svært at finde i første hug (ikke alle GPS'er er helt på højde med virkeligheden herude), men når først man har fundet frem til huset, føler man sig med det samme hjemme. Der er etpar naboer, som man ind imellem kan høre, ellers er de eneste lyde dem, der kommer fra alle dyrene, der holder til i skoven.

La Calinade, Frankrig

Sådan bor I

Der er 4 dejlige og komfortable værelser, hvoraf de to nemt kan forbindes til ét stort familieværelse. Nathalie har indrettet værelserne med stilsikker hånd, her er også mange aftryk fra andre kulturer end lige den provencalske. Philippe er håndværkeren. Han har været med til at bygge huset, og han nusser og passer på, at alt hele tiden fungerer til gæsternes tilfredshed.

De to er det perfekte værtspar. Der er ingen grænser for deres hjælpsomhed. Test dem! 

Hus i Seguret, Frankrig

Værelserne

Som sagt, der er 4 værelser. Det ene, Califleur, et stort værelse med et lille køkken. Cabosson er et stort dobbeltværelse med en stor skyggefuld terrasse. Endnu et stort dob- beltværelse er Calisson. I alle disse værelser er der store dejlige dobbeltsenge på 160x200 (eller 2x90x200). Det sidste værelse Câlinou er mindre, dobbelsengen er 140 cm bred, og det tilhørende toilet/bad er lidt bøvlet at komme til. Værelset er derimod perfekt velegnet som familieværelse sammen med Calisson. 

Udekøkken

Udekøkkenet

På rigtig mange Chambres d'hôtes er der udekøkken - og dét er altså en glimrende idé. I store dele af året kan man i Sydfrankrig sidde ude at spise, og så er det rart med lidt gode faciliteter til den øvelse. Her hos Nathalie og Philippe er der et rigtig skønt udekøkken - med det hele. Udekøkkenet ligger i forbindelse med poolområdet, og er naturligvis for alle husets gæster. Også dem, der bor i Califleur med eget køkken :)

Køb ind, evt. i Super U i Regusse (ikke den største, men dog rimelig velassorteret), 10-12 minutters kørsel fra huset, og nyd salaten eller bøffen i udekøkkenet. Der er også et lille lokalt supermarked i Sainte Croix du Verdon. 

Lac St. Croix - en lille perle

Lac St. Croix

Som nævnt: de fleste tager hertil på grund af det, området byder på. Kun ca. 5 minutters kørsel fra huset ligger Lac St. Croix, den store kunstige sø med den store dæmning, og med den gamle oversvømmede by, som stadig ligger på bunden af søen.

Aldrig har vi set så klart vand. Der er mange muligheder for at nyde søen og diverse vandaktiviteter - lej en vandcykel eller en motorbåd og kom ud på vandet og nyd synet.

Vi må også ile med en anbefaling: vi har nu 4-5 gange spist på fortovsrestauranten Le Comptoir i den lille by Sainte Croix du Verdon, i det syd-vestlige hjørne af søen. Det har altså været temmelig godt hver gang.

 

Floden har lagt navn til kløften - Gorges du Verdon

Gorges du Verdon

Et kæmpestort og enestående naturområde. Floden Verdon har givet navn til omårdet, og der er masser af muligheder for at komme til at se floden mellem kløfterne. Både langt fra, fx. oppe fra vejen, hvor mange tusiden turister dagligt i højsæsonen skaber lidt kaotiske tilstande, og tæt på, fx. ved at tage en af de markerede vandreruter, hvoraf nogle fører helt ned til floden, så man kan bade i vandet. Men tænk jer godt om - selv de korteste ture kræver lidt grundtræning, godt med vand og lidt øvrig proviant. Skulle vi hilse og sige fra nogle, der har prøvet det :)

Og så lige en ting mere, på den vestlige side af søen er der lidt andet til øjet: de flotteste lavendelmarker, en masse.

 

Priser for ophold på Chambres d'hôtes La Câlinade i Baudinard.
Priserne gælder for én overnatning for to personer, inklusive morgenmad.

Alle priser i Euro

Værelser Højsæson Øvrige måneder
Califleur 92 87
Cabosson 82 77
Calisson 82 77
Calinou 65 62
Calisson + Calinou familieværelse 135 125

Højsæson: 15. juni til 15. september

Priserne er excl. tax, 0,75 Euro pr. nat pr. person fra 16 år

Rabat: prisen reduceres med 10% fra 4. nat og frem

Praktiske oplysninger

Der er WIFI over det meste af området. Men vi er på landet, så det er ikke altid, det fungerer fx. i poolområdet.

La Calinade har ikke mere end 5-6 år på bagen. Men allerede nu er de ved at være så kendte, at man skal booke overnatninger i rigtig god tid - i hvert fald i juli og august måned.

Hvorfor bestille gennem C'est la Vie ProvenceRejser?

Ring eller skriv til os - og vi gør vores bedste for at hjælpe jer til et ophold, I ikke vil fortryde.

Når du booker hos os, er prisen den samme, som hvis du bookede direkte hos La Câlinade - fordelen for dig (udover at vi taler dansk) er, at vi på grund af vores samarbejde ind imellem har mulighed for at "trylle" lidt. Og hvis der ikke er plads, kender vi områderne så godt, at vi oftest kan anbefale noget andet.

Her er lidt flere stemningsbilleder

We have a great love for France and especially for the south of France. That's why we made C’est la Vie | Provence Travel.

All in all, we love to travel - and like everyone else, we get help from the internet. But we also think that everything has become very impersonal. We can buy our travels or stays with huge companies that are completely impersonal, who do not know the word service and who are not available in speech. That is another reason for having made C’est la Vie | Provence Travel. If you want expertise, personality and service, try us out. On top we are cheaper than the aforementioned companies, because we do not add "service fee" etc. on the price.

Call or write to us. Tel. (+45) 23 72 03 66 or email kontakt@cestlavie.dk