Avignon


Avignon

En meget spændende by, som også bliver besøgt af mange turister - og med god grund. Pavepaladset er naturligvis et must-see, men derudover byder byen på mange spændende ting. Især i juli måned er det en fantastisk by at opholde sig i, for her der ekstra meget liv i gaderne, da der er teaterfestival. Den fylder hele indre by med masser af sjov og ballade og optrædende, som laver reklame for netop deres forestilling senere på dagen.

Man kan naturligvis læse nærmere om byen i en af de mange turistguides,  men lad os nævne, at udover de mange turistattraktioner nævnt i disse guides, er der masser af dejlige restauranter. Som i alle andre byer: hold jer væk fra torvene og øvrige steder, hvor tursisterne strømmer forbi. Ned ad sidegaderne, her er maden god og priserne i orden. Her vil vi nævne et par stykker:

La Cour d'Honneur. Den ligger i 58 Rue Joseph Vernet, ikke langt fra Pavepaladset og en sidegade til hovedgaden, Rue de la Republique. Vi var der på en meget varm sommerdag, så det var herligt midt i byen at finde en stor sval have med masser af skygge og frisk luft. God mad, venlig servering.

En anden dag spiste vi frokost på en typisk lille fransk bar eller bistro med navnet  Mon Bar. Den ligger i Rue Carnot/Rue du Portail Mathéron. Sønnike serverede og fatter stod i køkkenet. Vi valgte et bord indendørs - det var første gang, vi besøgte Avignon i andet end voldsom varme - og vi fik et par kig ud i køkkenet. Fatter havde vel 3 m2 at boltre sig på - men det var rigeligt. Glimrende mad, især så pastaretterne rigtig dejlige ud, de blev serveret på bordet i stegepander. Vi valgte noget andet at spise, men kunne forstå på pastaspiserne, at dét var rigtig godt. Vi nævner stedet, fordi det er et rigtig godt eksempel på et de små lokale spisesteder, som bare er en institution i området. Det var tydeligt, at det er et sted, de lokale også søger hen. Stemningen er fransk, den er meget personlig, venlig og imødekommende - og det betød, at det var en god blanding af turister og lokale, blandt dem helt tydeligvis også nogle, for hvem bistroen var et socialt mødested, måske det eneste de havde.

Det er også en god by at shoppe i. Masser af gode forretninger, og hvis du skal handle dagligvarer, så er der et stort dagligt marked i Les Halles, beliggende i centrum. En af dem, Torvehallerne i vores hovedstad er klonet af. 

Her er et bud på en rundtur i byen:

Små tips til besøget i Avignon

 

 • Tag til Avignon i juli måned. Hele byen er lavet om til en teater- og gøglerplads. Der er teaterfestival i næsten en hel måned, og det sætter i den grad sit aftryk på byen. Det er ikke kedeligt. Teatergrupperne turer rundt i gaderne, laver små optrædener, optog og gøgl - og forsøger at kapre kunder til aftenens forestillinger. Men det meste er på fransk, så man skal være skarp på sproget for at følge med
   
 • Pavepaladset er et must see. Det er turistet, men det er dælme også et imponerende bygningsværk. Et af dem, man absolut må se én gang i sit liv
   
 • Er I minimum 8 personer i en gruppe, kan vi arrangere en guidet tur i byen med en dansk guide

Små tips til besøget i Avignon

 

 • P-plads: det kan være lidt uoverskueligt, når man kommer til byen. Men kør efter P-plads til Pavepaladset, P Palais du Pape. Det er en meget stor P-kælder, det er nemt og det er ikke så dyrt, som man kunne frygte. Og så kommer du simpelthen lige op på pladsen foran pavepaladset
   
 • Man skal aldrig spise der, hvor de andre turister spiser. Det gælder i den grad også i Avignon. På torvet lige efter paladset er der ganske forfærdeligt. Tjenere, som forsøger at hive dig ind, ligegyldig turistmad og elendig eller ingen service. Om i sidegaderne, se om ikke I kan finde en restaurant, måske en af dem, vi har anbefalet - ellers en af de andre, hvor I ser en, der ligner en franskmand, gå ind

Og lidt billeder til inspiration:

Vi har en stor kærlighed til Frankrig og især til Sydfrankrig. Derfor har vi lavet C’est la Vie | ProvenceRejser.

I det hele taget elsker vi at rejse – og har som alle andre stor glæde af internettet. Men vi synes også, at det hele er blevet meget upersonligt. Vi kan købe vores rejser eller ophold hos kæmpestore firmaer, som er komplet upersonlige, som ikke kender ordet service, og som ikke er til at få i tale. Også derfor har vi lavet C’est la Vie | ProvenceRejser. Hvis du ønsker ekspertise, personlighed og service, så prøv os af. Til og med er vi billigere end føromtalte firmaer., for vi lægger ikke "servicegebyr" mv. på prisen.

Ring eller skriv til os. Tlf. (+45) 23 72 03 66 eller
kontakt@cestlavie.dk