Aix-en-Provence


Aix-en-Provence

Aix har en naturlig tiltrækningskraft. Byens størrelse, der bor ca. 125.000 indbyggere, gør, at alle, som befinder sig i området, søger mod byen - her sker noget. Byen var engang hovedstad i Provence, og den har gennem tiderne markeret sig som en by, tidens kunstnere naturligt slog sig ned i. Den har også været et midtpunkt for videnskaben, og i dag er den en sprudlende universitetsby. Herudover er den bispesæde, og endelig meget kendt for den årlige musikfestival, som tiltrækker et stort publikum. Denne finder sted i juli måned. I 2013, hvor festivalen var en del af Marseille-Provence 2013, European Capital of Culture projektet, hyldedes fire af musikkens store, nemlig Verdi and Wagner, Britten and Poulenc med en lang række koncerter i de smukke historiske omgivelser.

Vi har været i byen nogle gange. Det er en dejlig by med mange ting at kigge på. Aix er bl.a. kendt for sin meget elegante stil og arkitektur, hvilket gør en gåtur i den gamle del af byen med de mange gyder, pladser, springvand m.v. til en nydelse for øjne og fotoapparat.

Vi fandt et meget hyggeligt lille kvarter, meget tæt på det meste travle hovedstrøg, Cours Mirabeau. Find frem til Rue des Tanneurs (Garvergaden) - her er et kvarter med mange små gode restauranter og forretninger - og en skøn lille plads med det obligatoriske springvand. Vi valgte restaurant Le Piston - et glimrende valg, fin lille menu.

Mange guides har en anden restaurant nævnt, og den besøgte vi ved en anden lejlighed. Det drejer sig om Resto Charlotte i Rue Bernadines, et lille sted med servering i en skyggefuld have. Da vi besøgte stedet i august, var det bagende varmt, så det var skønt at kunne trække sig ind i skyggen, hvor det samtidig luftede lidt. Maden var fin uden at være prangende - men priserne absolut til den fornuftige side.

Her kan du se en begejstret fremstilling af den skønne by:

Vi har en stor kærlighed til Frankrig og især til Sydfrankrig. Derfor har vi lavet C’est la Vie | ProvenceRejser.

I det hele taget elsker vi at rejse – og har som alle andre stor glæde af internettet. Men vi synes også, at det hele er blevet meget upersonligt. Vi kan købe vores rejser eller ophold hos kæmpestore firmaer, som er komplet upersonlige, som ikke kender ordet service, og som ikke er til at få i tale. Også derfor har vi lavet C’est la Vie | ProvenceRejser. Hvis du ønsker ekspertise, personlighed og service, så prøv os af. Til og med er vi billigere end føromtalte firmaer., for vi lægger ikke "servicegebyr" mv. på prisen.

Ring eller skriv til os. Tlf. (+45) 23 72 03 66 eller
kontakt@cestlavie.dk