C'est la Vie: tag med på kulinarisk vinophold i Côte du Rhône


Ankomst søndag den 22. oktober 2017, fem overnatninger med mulighed for tilkøb af ekstra overnatninger

Vinsmagning Vin, Chateauneuf du Pape

Inkluderet i prisen 4.700 kr. er:
5 overnatninger i delt dobbeltværelse på Le Bouquet de Seguret  (nr. 1 af ca. 700 B&B's i Vaucluse jf. Tripadvisor) + 5 x morgenmad + 5 måltider (inklusive vine) + Cooking Class + alle indgange til smagninger m.v.

Udsigt over Seguret

En rejse til vores yndlingsområde i Provence

Tæt på Mont Ventoux - midt i de ypperste vinmarker i Côte du Rhône ligger Seguret. I denne perle af en landsby (naturligvis med på listen Les plus beaux villages de france) har hollandske Ingrid og Jos skabt en perle i perlen, Le Bouquet de Seguret. Det er et par år siden, vi mødte Ingrid og Jos, og siden har vi arbejdet på at få et samarbejde op at stå. Efter flere besøg og megen skriven frem og tilbage, har vi fundet et koncept, som vi tror, rigtig mange danskere (og måske andre skandinaver) vil finde interessant.

Når vi har fundet sammen med Ingrid og Jos, er det, fordi de har samme indstilling som os: det skal være unikt, det skal være høj kvalitet, det skal være sjovt, og det handler om at nyde livet. I disse fem dage (husk, at I kan forlænge opholdet både før og efter opholdet) er der garanti for, at livsnydelsen er i højsædet.

Et gourmet- og vinophold handler rigtig meget om mad og vin, men det handler også om at nyde livet, at hygge sig, grine og ha' det sjovt. Og dét kan vi garantere, at Ingrid og Jos er eksponenter for. Vi er ikke i de højere kulinariske luftlag, selvom Jos i den grad kan trylle og få os alle til at trylle. Men vi holder benene på jorden, vi tilrettelægger tingene, så alle kan være med.

At vi ikke er de eneste, der synes godt om Le Bouquet, kan I forvisse jer om på deres hjemmeside, www.lebouquetdeseguret.com. Her er der en masse rosende ord på Tripadvisor fra deres kunder. Så mange, at Le Bouquet p.t. (februar 2017) er nr. 1 af omkring 700 B&B's i hele Vaucluse. 

L'art de vivre - c'est la vie!

Trøffeljagt ved Carpentras

God mad og dejlig vin: bli'r det bedre?

Vi synes det ikke. At man kan få god mad i Frankrig, det finder man ikke mange, der er uenige med os i. At vine fra Rasteau, Gigondas, Châteauneuf-du-Pape og så videre hører til i verdenseliten, det er der heller ikke mange, der protesterer mod. Når vi så også byder på fantastisk smukke omgivelser,  et skønt sted at bo og alle muligheder for unikke oplevelser i godt selskab, tja så er vi temmelig sikre: det bli'r ikke bedre.

Der er ankomst søndag den 22. oktober, hvor der serveres en Plat du Jour, og vi får hilst på hinanden og på vore værter. Mandag starter med en lille privat introduktion til vinsmagning og herefter en rundtur i vinmarkerne i Rasteau, hvor vi smager lidt på de gode sager, og hvor vi har spiser en piquenique sammen. Aftenen er til fri afbenyttelse, men vi kan foreslå et besøg på en af restauranterne i enten Seguret eller Gigondas. De har stadig åbent på denne tid af året. Tirsdag formiddag er fri, vi kan anbefale et smut over Mt. Ventoux eller et besøg i Isle-sur-Sorgue. Om eftermiddagen starter den populære Cooking Class over temaet "Gigondas" med udvidet vinsmagning, om aftenen Tables d'hôtes med Gigondas vin.  I løbet af eftermiddagen vil vi også besøge "Caveau de Gigondas", som har næsten 200 forskellige Gigondas vine på programmet. Onsdag byder programmet på en guided tur i Vacqueyras med smagning af nogle af deres ældste og mest eksklusive vine samt frokost. Eftermiddag og aften er til fri afbenyttelse - måske Orange eller Avignon kunne friste? Torsdag besøger vi en af de ældste caves i Chateauneuf-du-Pape, Château La Nerthe med en efterfølgende eksklusiv smagning. Frokost på Le Bouquet og efterfølgende besøg af en ekspert fra Laboratoire d'Oenologie. Han vil bl.a. lære os at blande vores egen vin. Om aftenen Tables d'hôtes. Opholdet slutter fredag efter morgenmaden.

Temarejser 2017
I 2017 gennemfører vi en række temarejser. Året startede med en trøffelweekend i januar, som blev så succesfuld, at vi allerede nu udbyder ikke mindre end tre trøffelture i vinteren 2017-18. I oktober kort efter vinhøsten arrangerer vi en mad- og vinrejse til Côte du Rhône. Et ophold på 5 dage med fokus på de fantastiske vinområder lige uden for døren: Vacqueyras, Rasteau, Gigondas, Châteauneuf du Pape.

Der er lagt masser af "fritid" ind i programmerne - tid til på egen hånd at udforske omgivelserne, læse en god bog på værelset, bruge en formiddag på det lokale marked, osv.......

Hyggebilleder fra trøffelweekend, Cooking Class mv.:

Fakta om turen

Opholdet på Le Bouquet koster 4.700 kr. pr. person. Indtjekning i Seguret søndag den 22. oktober 2017. Efter morgenmaden fredag den 27. oktober er programmet slut.

Program for opholdet på Le Bouquet:

Søndag aften: Ankomst og “Plat du Jour” med apero og vin (vi er jo i Côte du Rhône)
Mandagens tema: Rasteau. Her får vi introduktion til vinsmagning og picnic i marken
Tirsdagens tema: Gigondas. Her besøger vi “Caveau de Gigondas”, herefter Cooking Class
Onsdagens tema: Vacqueyras. Frokost og smagning af en række dyre og eksklusive vine (“Les Millésimes”)

Torsdagens tema: Chateauneuf-du-Pape. Besøg på Ch. La Nerthe med frokost og undervisning af Laboratoire d’Oenologie. Dagen slutter med table d’tôtes dinner.

C’est la Vie rådgiver naturligvis om bl.a. transport (fx fly til Lyon, Nice eller Marseille) samt leje af bil

Eksempel på en tur på syv dage (priser er pr. prs.):
Fly Kbh. – Lyon med Easyjet lørdag kl. 16.40 (ca. kr. 500,-)

Hotel i Lyon lørdag aften (ca. kr. 350,-)
Fredag morgen/formiddag sydpå (225 km) i lejet bil, 2 prs. i bil (ca. kr. 450,-)

Indtjekning Le Bouquet fredag eftermiddag, program som beskrevet (kr. 4.700,-)
Ekstra overnatning i Lyon fredag til lørdag (ca. kr. 400,-)
3-retters menu på Michelin-anbefalet restaurant i Lyon Centre lørdag aften (300 kr.)
Afgang fra Lyon lørdag eftermiddag, ankomst Kbh. lørdag ca. kl. 20.00

Ca. pris for hele turen, incl. menu i Lyon (eksempler fra 1. februar 2017) pr. person kr. 6.700 kr.

Vi har efterhånden en del erfaring med byen Lyon. Som I kan se i ovenstående eksempel, anbefaler vi, at vore gæster tager en overnatning i Lyon fredag til lørdag inden hjemrejse. Vi har blandt de utrolig mange af byens restauranter fundet nogle stykker, og der er én vi særligt anbefaler, for her finder vi en utrolig kvalitet til meget rimelige penge. 3-retters menu for 40 Euro pr. person.

 

Sådan så der ud sidste uge af  oktober 2016

Massevis af spændende vinople-velser i det underskønne vinland

Der bliver også muligheder for at komponere sin egen vin

Humøret er højt - og det bliver 5 dage med det rene "livsnyderi"